test

Khamis, 13 November 2014

Sedih tawa Router , Kaki Forward Whatsapp

Aku tak tahu lah nak sedih kah
nak ketawa kah
nak senyum kah.

Zaman banyak pengguna baru internet mobile kadang-kadang mencuit hati.
cuma bahagian hati mana yang dicuit pun tak pasti.. bahagian ketawa atau bahagian sedih atau bahagian mana lagi?

Al kisah, kaki forward whatsapp, atau dikenali "router" masing-masing mendakwa mereka dahulu yang forward sesuatu perkara.

Kalau berebut mengaku lebih awal forward benda sahih, itu tak mengapa.
Tapi ini mengaku lebih awal forward benda tak sahih.

Dalam dunia Melayu, ada banyak hoax Melayu, pengkaji hoax antarabangsa belum dapat menkaji hoax melayu.

Ada macam-macam jenis, layankan sahajalah.
Dunia internet yang baru bagi mereka.

Ada hoax suruh forward whatsapp, kononnya nanti kena caj kalau tak forward.
lebih kurang macam modus operandi hoax dulu-dulu.

Baru baru ini, ada dapat orang forward whatsapp , kononnya Google akan remove apps yang dia promosi daripada playstore kalau tak dapat 50k download. hmmm

Aku tengok, Apps 20012 yang tak sampai 50k download, masih ada lagi...



0 comments:

Catat Komen

Google+ Hasbullah Pit