test

Jumaat, 10 Oktober 2014

Berbelas tahun dengan Extreme Tracking

Saya sebenarnya memang lambat untuk guna Google Analytic.

Sebabnya, kalau tak salah, sejak 1999 sudah guna extreme tracking, dulunya "extreme-dm".

Memang mudah nak tengok.

Akan tetapi bila zaman mobile tiba, saya agak pelik kenapa pelawat tak ramai, rupanya kalau buat set mobile untuk blogger, tag extreme tracking tak kelihatan.

Maka saya gunalah Google Analytic. Itu pun agak terkial-kial.
Memang maklumat yang Google Analytic beri tu bagus, cuma saya sudah terlalu lama dengan exreme-tracking.com, sudah sebati dengan sel otak.

Jadi laman blog ini masih menggunakan mod berasingan untuk mobile dan web, jadi data yang Extreme Tracking kasi itu memang salah.  Boleh tunjuk versi web sahaja.

Nak dijadikan cerita, saya melakukan "Langkah Sevida", iaitu menukar template yang responsif pada laman blog Kedai Emas DuaLogam Merlimau.  Maka bolehlah digunakan sekali dengan tag extreme-tracking itu.

Gembira sungguh, penuh gambar Android di ruangan OS.




Belum siap lagi migrasi, sebab tertulis posting blog ini.


Rasanya blog yang ni pun nak buat responsif juga lah. Nanti fikir apa nama "Langkah"


0 comments:

Catat Komen

Google+ Hasbullah Pit