test

Khamis, 28 Januari 2010

Tutorial: Siapa Gay yang suka DVD Jepun ?Untuk Dr Novandri & Topeng Perak Perisik Rakyat.

Ini adalah tutorial ringkas untuk 2 orang ini, Dr Novandri & Perisik Rakyat.

Yang lawaknya Dr NOvandri menuduh Perisik Rakyat, wujudnya perkara lucah di referer perisik rakyat adalah kerana "keinginannya".

Memang sifat penyelia laman web lucah cuba spam ereferer orang lain untuk m,empromosikan laman mereka. Teknik ini juga digunakan bagi laman web bukan lucah.

Konsepnya mudah, sekiranya kita meletakkan ererfer, maka auto matik kita berterima kasih kepada pentuding kita dengan menyenaraikan laman mereka.

Sebagai contoh, beberapa laman web tersenarai kerana membuat pautan kepada blog saya.



Namun wujud juga pengspam yang mengekspolit kemudahan ini.
Tidak sukar bagi pemilik laman web lucah untuk membuatkan laman web mereka tersenarai.

Buat auto pun boleh. Masuk sahaja laman web lucah, automatik buka laman untuk di spam, maka tersenarailah laman web lucah itu di laman web mangsa.

Dalam kes ini, Perisik Rakyat adalah mangsa.

Jadi apa perlu mangsa lakukan?

logmasuk ke ereferrer.com , tapis sahaja perkataan lucah yang ada.




Tak perlu memperlihatkan tahap pemikiran.

8 comments:

  1. nak tanya tuan...saya ni buta tenet2 nih...cuma tau buka blog (tu pun yg pro pr je la....hehe...)pas2 bwat email sndiri.yg problemnya lam semenjak duamenjak ni buka email ja ada la msg dr ntah mana2 mai dok promote gambaq sex depa...xlarat nk dlete...smak btoi...mslahnya anak2 pun saya bg password email saya takut nnt depa bukak terpampangla pulak menatang kejadah tu....macam mana saya nak buat tu tuan....

    BalasPadam
  2. doktor bukan reti segala bol... kehkehkeh...

    BalasPadam
  3. aku anti dr kangkong28 Januari 2010 10:42 PG

    itu dr kangkong la hahahahahaha....dr kangkong sesuai untuk umno pasal dia dah mewarisi kebodohan yang parti dia terapkan untuk kesemua ahlinya supaya buta kayu hahahahahha

    BalasPadam
  4. omaq:

    Itu maksudnya kena spam,
    agaknya pernah guna emel tu untuk daftar apa2, kemudian alamat itu disalah gunakan oleh pihak tertentu.

    Cara terbaik, ada 2 emel, 1 khas untuk komunikasi sahaja.
    satu lagi untuk daftar apa2 sana sini, atau langgan apa2.

    BalasPadam
  5. blogger hebat mmg byk referer

    BalasPadam
  6. jadi betol ke tidak ni. si perisik rakat nengok bende tu??? hah?? sape betul sape salah ni bro??? hah???

    BalasPadam
  7. dr tu yek.. korang tau tak die tu follower blog pro jamaluddin jarjis.. die tu pro si kaki meraba2 hahaha aahahaha hah sape la yang bagi die DR ye hahahahaha ahahaha ahahahaha ahahahahaha ahahahaha ahahahahahaha ahahahaha ahahaha ahahahaha ahahahahahaha ahaahaha ahahahahahaha ahahaha

    BalasPadam

Google+ Hasbullah Pit