test

Rabu, 29 Oktober 2008

Senyum Kambing, Senyum bersama kambing

Pagi semalam Puan Nuraflah telah menayangkan tayangan perdana berkenaan dengan Senyum, sambil mempersoalkan 

Bila kali terakhir anda memberikan senyuman yang ikhlas kepada pasangan anda, rakan-rakan anda, ahli keluarga anda, jiran tetangga anda, sanak-saudara anda, guru-guru anda dan juga insan-insan lain yang anda kenali atau tidak kenali?

Jed Yoong pula, selaku presiden kelab peminat Husam Musa sering mengkaitkan kekacakannya dalam setiap catatannya.

Manis sangatkan senyuman Husam Musa?

Jenis apakah Senyuman Husam Musa, senyum kambing atau senyum bersama kambing?

Jikalau Husam Musa boleh senyum bersama kambing....



Saya pun ada senyum bersama kambing juga.



Rupanya, setahun sebelum saya menulis catatan "Kekanda Husam, Hassan Syukri, Ayuh Bela Kambing", rupanya telah ada catatan terdahulu yang mengkaitkan Husam Musa dengan Kambing.

Jihad Ternak sudah wujud tetapi tidak dijadikan platform untuk merealisasikan matawang dinar sebagai matawang perdagangan.

16 comments:

  1. AMBOI! itu gambar tak handsome tapi muka manyak hamsap-lah.
    Sebolku, you are much better-lah.
    HA HA HA HA.
    Husam is like a model...HA HA HA HA

    BalasPadam
  2. Kalaulah Miss Sassy tengok gambar En. Sebol yang sedang pegang kambing ni... :-)

    BalasPadam
  3. Tuan Sebol, maybe you should start something in Malacca too since erm, there is some economic crisis...
    You know what a city gal like me miss about my excursion to Kelantan, they have really fresh meat -- kambing, daging...
    The lembu they take care, walk around, graze fresh grass, then sembelih and jual...WOW look so FRESH....can eat raw man...Grrrrrr

    BalasPadam
  4. bukan semudah itu untuk membela kambing. pengembala kambing mesti memiliki tahap kesabaran yang tinggi kerana kambing adalah binatang yang agak nakal. sapa2 yg pernah kena 'fire' masa lepak tepi kandang akan tau erti sebenar kesabaran itu. itulah sebabnya nabi saw mampu untuk membela kambing kerana baginda saw sangat sabar.

    BalasPadam
  5. Tuan Sebol dengan kambing (eh.. Husam) nampak macam adik-beradik.

    http://c-bok.blogspot.com

    BalasPadam
  6. bang kambing boer ke tuuu...?

    BalasPadam
  7. Aizam:

    Saya tidak tahu,
    Saya hanya pembeli kambing yang tumpang bersiar-siar di kandang kambing umpama melawat zoo

    BalasPadam
  8. kambing boer famous sebelah pantai timur kerana dikatakan dagingnya mempunyai tahap kolestrol yang sangat rendah berbanding daging kambing tempatan.

    BalasPadam
  9. jed yoong-if u have no phone husam,TLG BG SY.. PLIZ.....PLIZ.....

    BalasPadam
  10. jad yoong patut jadi kambing di tepi husam... sesuai sangat...

    BalasPadam
  11. husam bley jadi mb kelantan dan sorang penternak kambing yg berjaya... he is also a handsome man....

    BalasPadam
  12. KEHKEHKEH NMPK SEGAK BEGAYE ALA2 KAMBING GAK SI HUSAM TUH..DIA NK LWN SI GAGAP KHALID..KHALID TU NK BELA BA**..KITE TENGOK SAPE YG MENANG DAN PALING HENGSHEM??

    KEHKEHKEHKEH JN MARAA HAAAAA

    BalasPadam
  13. jepri...lu memang best aaa...memang ala2 kambing dua orang tuh...

    BalasPadam
  14. Salam ziarah, Kertas Kerja atau Rancangan Perniagaan dan
    Panduan menternak 7 Jenis Haiwan Pedaging seperti AYAM,ITIK,LEMBU,KAMBING,PUYUH,RUSA & IKAN KELI ada di sini,
    sila klik link dibawah :

    http://rahsiapenternak.com

    BalasPadam

Google+ Hasbullah Pit