test

Jumaat, 10 Oktober 2008

Lagu Inikah yang Membawa Shahrukh Khan Mendapat Gelaran Datuk?

Teringat lagi zaman mudaku, ketika era Reformasi, Lagu Shahrukh Khan dijadikan pembakar semangat perjuangan Reformasi.

Ketika zaman itu, penggunaan "poster" untuk dijadikan pembakar semangat belum popular.


Phir Bhi Dil hei Reformasi


Hero kita Anwar Ibrahim
Hero kita Anwar Ibrahim Bapa Reformasi
Fitnah kejam samseng Mahathir di lawan dengan berani
Hero kita Anwar Ibrahim Bapa Reformasi
Fitnah kejam samseng Mahathir di lawan dengan berani
Beribu kali Mahathir cakap dia akan undur diri
Cakap si tua, cakap si gila jangan di percayai

Phir bhi dil hei Reformasi
Phir bhi dil hei Reformasi
Phir bhi dil hei Reformasi
Phir bhi dil hei Reformasi





Jika Air digantikan dengan "wang", Lagu Kuch Kuch Hota Hai akan jadi sebegini

Tumpah si air...
Lemas di air...
Kroni nak air ka?...
Siapa ni kita hei...

Apa tu Mahathir...
Jangan nak syok la hei...
Tak gaduh air...
Kuch-kuch AUTA hei.. 


Memang tidak dinafikan pengaruh Shahrukh Khan memang kuat.
Catatan blog web ini, menunjukkan kita bagaimana Shahrukh Khan dikaitkan dengan perhimpunan 100,000 rakyat.

11. Tontonilah filem PHIR BHI DIL HAI HINDUSTANI. Mungkin rakan-rakan
'civiliance' boleh belajar bagaimana AJAY BAKSHI (Shah Rukh Khan) & RIA BENERJI
(Juhi Chawla) mentarbiyah anggota Polis sampai apabila
Inspektor Sab mengarahkan anggotanya menembak ke arah pendemostrator mereka
menurunkan senjata dan seterusnya apabila pendemostrator menuju ke arah pintu
Central Jail, Commisoner Sab membuka topi tanda
kebenaran untuk mereka menakluki penjara.

Ada satu ketika, filem itu patutnya ditayangkan di TV3, akan tetapi apabila laman web Reformasi mencadangkan supaya pembaca menonton filem itu, maka ia tidak jadi disiarkan.

9 comments:

  1. I'm sure this has to be "BIK MAMA" melaka who insisted...

    Guess what? If Ali Rastam wins, we sure to have 2 'BIK MAMAS' to rule the country... Org Melaka sure tau!

    BalasPadam
  2. Aku tak setuju. Komen aku di sini:

    http://mudin001.com/2008/10/10/datuk-shah-rukh-khan-kempen-untuk-ali-rustam/

    BalasPadam
  3. Kuch kuch AUTA hei = Kuncu Kuncu AUTA Hei

    BalasPadam
  4. Aku suka citer Phir Bhi Dil Hai Hindustani.. best wo.. aku suka Juhi Chawal.. hoho.. lari dr topik laks.. anyway.. x patut la bg datuk kat org bukan citizen.. Datuk Michelle Yeoh pon dpt anugerah sbb rakyat M'sia dan org Perak.. bknnya dia org luaq..

    BalasPadam
  5. Tn sebol,

    Maybe Ali Rustam cuma menghargai darah keturunan dia sendiri. Atau mmg dia dia sangka SRK rakyat malaysia mcm dia? rujuk http://hasbullah.pit.my/2008/09/jenaka-ali-rustam-mahu-teresa-kok.html

    Anyway, this has to do with BIK MAMA's favorite. Another kes nak amik ati "bakal" 1st lady sambil cari popularity dgn buat LAWAK BANGANG!

    I personally think this type of pea brains (if any) should be expelled from SINGAPORE.

    112413

    BalasPadam
  6. Hikhik. Ada-ada saja Encik Sebol ni ye...

    BalasPadam
  7. Inilah branding lesson dari Melaka Bandaraya Bersejarah! Dia ceduk dari Law no. 3 dari buku The 22 Immutable Laws of Branding.

    Sehebat Dubai dengan pelbagai Marketing dan Branding "stunt"nya, belum pernah anugerah gelaran tertinggi seumpama "Datuk" baru ni!

    Lagi d www.dperantauan.com

    Ha ha, Melaka memang bersejarah!

    BalasPadam
  8. jgn dok harap srk akan appreciate title datuk tu agaknya akan di tong sampahkan dan tk ingat pun dia ada gelaran datuk masa mari kat malaysia

    BalasPadam

Google+ Hasbullah Pit